Дограма

PVC енергоефективност

PVC дограма

През последните години популярността на съвременните ПВЦ профили расте с всеки изминал ден. Ето защо прозорците и вратите направени от този материал се считат за най-популярни сред потребителите. В този контекст можем спокойно да говорим както за българския, така и за чуждия пазар.

Доверието, което потребителите засвидетелстват на модерната PVC се дължи на неоспоримите преимущества на този материал.

Предимства на PVC дограмата са малките загуби на топлина през профила, високите показатели на шумоизолация и ниската цена.

Загубите на топлина са най-големи от прозорците на сградата и използването на PVC дограма с подходящ стъклопакет, води до значително подобряване енергоефективността на сградата.

По точното определение за прозорец в строителството на сгради е прозоречна система, а тук конкретно ще разледаме предимствата на елементите на прозоречна система тип „PVC дограма”

Съставни части на прозоречни системи изпълнени от PVC профили:

  • Каса – неподвижна рамка, която се закрепя към строителната конструкция. Изработва се от PVC (поливинил хлорид). Различните производители използват различни технологии и добавки при прозводството на PVC профили.
  • Крило – отваряемата част на прозоречната система. Изработва се от PVC профили.
  • Делител – разделя отваряемата част от неотваряемата. Изработва се от PVC профили.
  • Стъклодържател – прикрепва стъклото към крилото или рамката при неотваряем прозорец. Изработва се от PVC профили.
  • Уплътнение – уплътнява между касата и крилото и между стъклопакета и PVC профила. Предпазва от проникване на вода и въздух в различните им агрегатни състояния. Изработва се от микропореста гума със затворени клетки;
  • Усилващ профил – PVC профилите с големи размери и тежки стъклопакети се налага да бъдат усилвани със стоманени профили, за постигане на здравина и геометрическа незменяемост на дограмата;
  • Обков – пантите, заключващите механизми и дръжките. Качественият обков осигурява правилното функциониране и дълговечност на дограмата.

PVC профилите използвани за производство на дограма, имат отлични топлоизолационни свойства, осигурени от материала, от който се изработват – поливинилхлорид, както и от многокамерната им структура, съдържаща въздух, който е добър изолатор.

PVC дограмата от висок клас е сертифицирана по стандарта пасивни къщи. Добрите топлоизолационни свойства на PVC профила, не позволяват при правилна експлоатация и монтаж образуването на конденз.

В зависимост от броя на камерите PVC профилите могат да бъдат с 3 до 8 броя камери.

Основния цвят е бял, но допълнително могат да бъдат оцветени във различни цветове или дървесен декор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *