Строителна фирма

Счетоводни решения за строителни фирми

Счетоводна кантора за строителния бизнес
Специфичните счетоводни нужди на строителните фирми, изискващи опитен екип за да се изпълняват задачи като:
  • Създаване на финансови отчети (баланс, отчет за приходите и разходите, отчет за паричните потоци)
  • Подаване на данъчни декларации
  • Контрол на разходите и управление на финансите
  • Наемане и управление на персонал
  • Счетоводство на чуждестранни транзакции

Изборът между счетоводна кантора или свободен практикуващ счетоводител зависи от размера на бизнеса, нуждите и бюджета.

Счетоводните услуги могат да ви помогнат да управлявате бизнеса

Доскоро организациите използваха само един вид счетоводна услуга – това беше специалист на пълен работен ден или цял отдел. С развитието на технологиите се появиха различни форми на предоставяне на услуги: счетоводни консултации, аутсорсинг, дистанционен счетоводител, онлайн услуги. Счетоводството стана възможно от всяка точка на света с достъп до Интернет. Всички операции се извършват с програмите за  “Счетоводство”, има няколко популяни сред българските организации. Така стана възможно да избирате от няколко форми на счетоводни услуги за строителни фирми:

Щатен счетоводител

Това е официално нает специалист, който работи на пълен работен ден в организацията. Като всеки служител на пълен работен ден, счетоводителят получава официална заплата, отпуск, отпуск по болест и майчинство. Работодателят плаща осигуровки за него в извънбюджетни фондове. Организирането на счетоводството в офиса на фирмата е придружено от цялостно оборудване на работното място на счетоводител: офис мебели, компютър с достъп до Интернет, необходимия софтуер, офис оборудване. Предимствата на специалист на пълен работен ден са очевидни – това е личен контакт, оперативно взаимодействие, както и съхранението на цялата документация на хартиен носител в офиса на компанията.

Дистанционен счетоводител

Дистанционна работа означава работа от всяко място, с изключение на офиса на компанията. Обикновено служителят самостоятелно организира работното си място: използва персонален компютър, офис оборудване, софтуер. Счетоводител може да бъде индивидуален предприемач или служител на компания. В първия случай компанията няма да трябва да плаща застрахователни премии. Във втория случай работодателят също може да спести. За да направи това, той може да намери служител в друг регион, където заплатата на счетоводител е значително по-ниска, отколкото в региона, в който работи компанията. Недостатъците на дистанционното сътрудничество включват липсата на личен контакт със служителя и риска внезапно да останете без служител. Споразумение с индивидуален предприемач, например, може да бъде прекратено по всяко време.

Аутсорсинг

Професионални фирми, които предоставят индивидуални или комплексни счетоводни услуги. Разполагат със собствен софтуер, екип от счетоводители с опит в различни сфери на счетоводството. Обикновено аутсорсингът се извършва за досиета на персонала, отчитане и поддържане на отделни документи. Предимство е гъвкавото ценообразуване на услугите. Въз основа на обема на необходимото счетоводство, компанията може да регулира разходите за предоставянето му. Счетоводна кантора –„КОНТО ЛЕКС ВАРНА” ООД поема изцяло счетоводната отговорност. При нанесени материални щети в следствие на грешка в счетоводството, наетата фирма компенсира щетите.

Онлайн услуги. Лесен и евтин вариант за водене на обикновено счетоводство. Перфектен за малка фирма, индивидуален предприемач. С малки обеми документация и проста система за данъчно облагане, специализираните услуги ще бъдат отличен помощник на непрофесионалист.

Заключение

За да осигурите финансовото здраве на вашия строителен бизнес, е ключово да изградите отворена комуникация с вашия счетоводител, за да обсъждате редовно финансовите аспекти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *