Дограма

Разликата между PVC и алуминиева дограма

PVC и алуминиевите дограми

Най – често срещаните решения в това число прозорци и врати са алуминиеви и PVC. Друг вариант е да се използва дървена дограма. Ние конкретно ще се спрем на разликите между алуминиева и PVC дограма.

   Колко дълго издържат PVC и алуминиевите профили?

Алуминиевите прозорци и врати имат доста дълъг срок на експлоатация, който е около петдесет години ефективно използване, докато животът на PVC дограмата е около двадесет и пет до тридесет години. Разбира се, не всички производители на алуминиева и PVC дограма могат да се ангажират с такава гаранция на профилите.

Колко струват PVC и алуминиевите прозорци и врати?

Алуминиевите са по-скъпи от тези направени от PVC, което автоматично прави вторите много по-рентабилни. Това обаче не означава, че ще направите компромис с качество. На българския пазар се предлагат висококачествени PVC профили на много реномирани производители, от които можете да избирате.

Кои са по-екологични? Когато става дума за екология тук PVC профилите отстъпват на алуминиевата дограма. Алуминиевите врати и прозорци се рециклират много по-лесно и ефективно. Напоследък много от производителите на PVC профили залагат на новите еко технологии в производството, но това засега не е достатъчно.

Коя е по-устойчива PVC или алуминиевата дограма?

Устойчивостта е един от основните фактори при избора на дограмата и в този контекст както алуминиевата, така и PVC дограмата имат добри характеристики.

 Коя е с по-висока енергийна ефективност?

Изолацията на PVC прозорците и вратите е много висока и определена е по-добър избор спрямо алуминиеви профили.

Кои са по-добре шумоизолирани? Тук отново PVC дограмата се представя по-добре, в сравнение с алуминиевата. В зависимост от избора на PVC профил и неговите характеристики може да се постигне много добра шумоизолация на дадено помещение. За семейството с малки деца шумоизолацията е важна.

Кои прозорци и врати са с по-елегантен дизайн?

Алуминиевите профили като цяло са значително по-тънки от профилите, направени от PVC. Това е така, защото алуминият е по-здрав като материал и съответно необходимата дебелина на дадения профил е много по-малка. Поради тази причина алуминиевата дограма е предпочитана когато става въпрос за елегантен и минималистичен дизайн. И PVC и алуминиевите дограми предлагат варианти, които са сигурни и елегантни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *