Строителна фирма

Пробиване на плочки. Избор на най-добрия инструмент и бормашина.

пробиване на плочки

При ремонт на банята е важно да се вземе предвид не само ергономичността на пространството, но и естетиката на дизайна. За дизайна на кухнята и банята плочките често се използват като практична опция за дизайн, може да се наложи пробиване на дупки за инсталиране на различни тела, окачване на шкафове и огледала. Но при невнимателно и механично боравене облицовъчното покритие може да се напука. В статията ще разгледаме основните начини за обработка на плочки без риск от натрошаване.

Инструменти, от които може да се нуждаете при пробиване на плочки

За да направите дупка в плочката, без да губите естетиката на довършителния материал, е необходимо да използвате специални инструменти. Сред списъка с оборудване и спомагателни елементи трябва да се подчертае следното:

електрическа бормашина (при липса може да бъде заменена с ръчен аналог);

свредло от Pobedit с копиевиден връх (предназначен специално за обработка с плочки);

свредло за керамична основа;

маскираща лента (монтажна лента);

маркер за маркиране;

Ако е необходимо да пробиете голям отвор, за да положите тръби или да инсталирате изход, трябва да закупите специален карбиден фреза или балерина. Бормашина за балерина е специален инструмент, който може да се намери в почти всеки строителен магазин. Наличността и дългият експлоатационен живот са основните предимства на това устройство. Струва си да се отбележи, че производителите предлагат няколко модификации, сред които подходящата опция трябва да бъде избрана въз основа на индивидуалните заявки. Карбидният фреза е аналог на инструмент, предназначен за обработка на плочки. Има нюанси на работа с този продукт, а сред отрицателните аспекти се откроява невъзможността за регулиране на диаметъра. Междувременно твърдата сплав дава възможност да се обработват не само крехки плочки, но и по-издръжливи порцеланови каменинови изделия и дори камък или бетон. Ако трябва да пробиете дупка в плочка, която вече е положена на стената, ще трябва да използвате електрически инструмент за обработка с допълнителна инсталация на специални консумативи. Така че за бормашина са подходящи твърдосплавни свредла за плочки и стъкло с форма на копие, а за ударни бормашини трябва да се закупят специални свредла от същата твърда сплав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *