Строителство на къща

От какво да построим къща

Строителство на къща | onassisbg.com

Чудили ли сте се как трябва да изглежда домът ви? Няма значение какво е: просторна вила, имение с градина или малка но уютна къща, въпрос на вкус и платежоспособност. Във всеки случай не е важна формата а същността, усещането за спокойствие и релакс, което изпитвате. Сега има много проекти, например можете да погледнете строителство на къща.  Дълбоко чувство, че вашият дом е вашата крепост, място на сила, ако искате. Тъй като въпросът за изграждането на къща за човек винаги ще бъде актуален, въпросът от какво да се построи къща винаги ще бъде актуален. Съвременният избор на строителни материали е напълно способен да задоволи всякакви искания и нужди.

Нека се опитаме да разберем какво да дадем предпочитание. Къща от естествен камък Скъпа, красива, издръжлива.

Камъкът е един от най-древните строителни материали, както свидетелстват множеството архитектурни паметници, оцелели до наши дни. На първо място е необходимо да се подчертае такава характеристика на камъка като издръжливост. Камъкът издържа на всякакви климатични и температурни условия, устойчив е на огън, природни бедствия не могат да го повредят. Не отнемайте от камъка и естествената му красота, една каменна къща винаги ще привлича окото, откроявайки се от останалите. Обявявайки, че собственикът му е богат, сериозен и задълбочен човек. Сред недостатъците могат да бъдат идентифицирани: високата цена на строителството, камъкът е труден за обработка и не е евтин. Висока топлопроводимост на материала, през зимата къщата се затопля дълго време и бързо се охлажда, без да поддържа температурата. През лятото камъкът има тенденция да се нагорещява много на слънце, което също не добавя радост към обитателите на къщата. Също така, за изграждането на камък ще ви е необходима сложна солидна основа, с оглед на голямото тегло на строителния материал. Като цяло, ако сте богат човек и искате да зарадвате правнуците си със семейно имение, къщата от естествен камък е точно това, от което се нуждаете. Правнуците ще са ви много благодарни, дори не се колебайте.

Тухлена къща Престижна, екологична, красива.

Тухлата е един от най-разпространените строителни материали. Издръжлив, красив, екологичен, има добра топло- и звукоизолация, устойчив на влиянието на околната среда. Тухлата не гори, но излагането на огън значително намалява нейната здравина, до 60%. В тухла са изключени процесите на гниене, образуването на гъбички и мухъл. Тухлата не е толкова издръжлива, колкото камъка, но с правилна грижа къщата изградена от тухли, ще ви служи дълги години. Относителните недостатъци включват хигроскопичността на материала, тухлата е в състояние да абсорбира влагата, така че е желателно да се защитят стените отвън с мазилка или облицовъчна тухлена зидария. Тухлата не е лек материал и стените от нея изискват солидна основа. За тухлени къщи е подходяща дълбока основа, която се поставя на дълбочината на замръзване на почвата. Цената на такава основа може да достигне до 30% от цената на самата рамка на сградата.Основният недостатък на този материал може да се нарече ниски топлоспестяващи характеристики. По време на строителството става необходимо да се използва допълнителна изолация или да се използват кухи тухли. При използване на кухи тухли дебелината на носещите стени ще трябва да бъде поне два пъти, в противен случай те няма да бъдат достатъчно здрави. Въпреки това тухлената къща ще остане изборът на много хора за дълго време, нищо не е по-свързано с комфорт, стабилност и топла семейна атмосфера от тухлена къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *