Строителство на къща

Бетонът в интериорния дизайн

В момента на съвременния пазар на строителни материали има много покрития, които могат да служат като хармонична основа за реализиране на голямо разнообразие от дизайнерски идеи. Всяка от опциите, представени от производителите, има своите предимства, което ви позволява бързо да изберете изискан интериорен детайл въз основа на личните предпочитания.

Например, ламинатът или паркетът са идеални за подреждане на стаи в класически стилове като Empire, Provence, Chalet или Eco, като органично допълват декора на традиционните дневни или спални. Високоякостните и по-устойчиви на износване гранитогрес и керамични плочки се използват по-често в помещения с неблагоприятен микроклимат, благодарение на съвременните тенденции и разработки, имитиращи почти всяка текстура и сянка.

Поради непрекъснатата промяна в тенденциите в дизайна, един стил идва да замени друг. Особено актуална е тенденцията на интериорен дизайн в стил лофт, конструктивизъм, минимализъм. Именно за тези области бетонното покритие най-често се използва като довършителен материал.

Интериор с бетон

Ролята на бетона в интериора
Бетоновата настилка е модерно решение, което ви позволява изгодно да допълвате различни стилове и тенденции в интериорния дизайн. Трябва да се отбележи, че в момента все по-често се използва не аскетичната повърхност с характерен сив нюанс, а нейните декорирани вариации. Например, когато декорират стая, дизайнерите често прибягват до технологията за полиране на покритието. Възможно е да се използват специални щампи за създаване на уникален орнамент, лакиране (предотвратява абсорбирането на замърсители в дебелината на материала) и обработка с противоплъзгащи вещества. Често има оцветяване, но за екстериори се използват пигменти, които са устойчиви на избледняване на слънце.

При очаквани високи натоварвания бетонът се отваря със специални средства за предотвратяване на абразия. Най-често за такива цели се използват полиуретанови или епоксидни смоли. Съвременната тенденция за боядисване на бетонни повърхности с киселинни бои също допринася за дълготрайното запазване на естетиката. Оцветяващите състави проникват в структурата на порестото покритие и се превръщат в оригинално решение за оригинални стилистични идеи.

Циментови плочки като достоен заместител на мазилката
Отлична възможност ще бъде специална плочка, която се състои от отделни елементи, които в много отношения приличат на обичайната керамична плочка, както визуално, така и практически. Най-скъпият и изключителен вариант са плочки с шарки, чието производство датира от Средновековието. Орнаментът е нанесен по технологията на инкрустация. Пазарът е доминиран от френски и испански марки, но местните производители също набират популярност.

Мебели и бетон
Кухнята или банята се превърнаха в позната област на приложение на бетон за вътрешна декорация: такова покритие е издръжливо, устойчиво на износване, което е особено важно при неблагоприятни микроклиматични условия. Този материал се превърна в достоен заместител на изкуствения камък за плотове. Също така суровините се използват за производството на такива продукти:

Стойки за маси и холни маси.
Основа за подови лампи и декоративни настолни лампи.
Различни модули за мебели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *