Строителство на къща

Как да построим къща

строителство на къща | onassisbg.com

Построяването на частна комфортна къща в града или околностите е естественото желание на всеки човек, който се стреми да осигури достойно бъдеще за себе си и членовете на семейството си. Съвременните строителни технологии и материали позволяват реализирането на тази мечта при сравнително ниски материални разходи само за няколко месеца. Трябва да се има предвид, че крайният резултат ще зависи от няколко условия, основните от които са съответствието на проекта с климатичните и сеизмичните условия на района, качеството на използваните материали и професионализма на строителите. Отчитането им ще ви позволи да построите къща евтино, с очакването на дълъг експлоатационен живот без основен ремонт.

Подготовка за строителство

Новото жилищно строителство е сложен, многоетапен процес, състоящ се от редица взаимосвързани действия, насочени към крайния резултат –  къща до ключ. Още преди началото на работата бъдещият предприемач трябва да легитимира правото си върху парцела, да оформи отдаването му под наем или да го купи в собственост. След като получите документите за земята, можете да си поставите следната задача – как да построите къща и коя, самостоятелно или с участието на изпълнител. За да се ускори процеса на подготовка за строителство и в същото време да се избегнат грешки можете да използват услугите на „Онасисс ЕООД„. Ние ще ви помогнем да разрешите компетентно всички правни въпроси, да получите необходимите одобрения.

Работата се извършва въз основа на предварително разработен проект, който може да бъде стандартен, по отношение на условията на конкретен парцел или индивидуален. Цената на строителството ще зависи от площта и етажността на сградата, материалите, сложността на архитектурните и планови решения.

Етапи на строителство

Основи

В строителството се използват няколко вида основи – лентови от монолитен или сглобяем бетон, бетонни колонни и пилотни, пилотно-винтови. Конкретният дизайн се определя от изчислението, от него ще зависи експлоатационният живот на построената къща.

Следващият етап на строително-монтажните работи се счита за основен и включва следното:

  • издигане на стени и прегради;
  • устройство за подови настилки;
  • рафтова система и покриви.

В крайната фаза на строителството се извършва довършителни работи, оформя се окончателният архитектурен облик на сградата и нейните експлоатационни характеристики. На този етап разработчикът може да избере необходимата работа и материали.

При подреждането на интериора е препоръчително да използвате препоръките на квалифицирани дизайнери. Съвременните довършителни материали в комбинация с декоративни елементи и нови мебели ще изпълнят къщата с атмосфера на комфорт и благополучие.

За да построите своя собствена жилищна сграда, се нуждаете не само от желание, но и от финансови възможности. Oценката трябва да се извърши в началния етап на строителството, при избора на проект. При липса на средства може да се използва системата за ипотечно кредитиране. Не трябва да строите частна къща с участието на случаен труд, докато съществува риск от загуба на качество и загуба на пари. Само професионалистите са в състояние да извършат компетентно и икономично пълен набор от работа, да предоставят гаранции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *