Има мнение, че алуминиевите прозорци са студени и неподходящи за монтаж в жилищни помещения. Но съвременните методи и технологии за производство на прозорци са отишли ​​далеч напред, така че дизайнът и ефектът за пестене на топлина ще изненадат дори и най-убедения скептик. Модерните къщи, освен изящна архитектура, трябва да имат и най-новите енергоспестяващи технологии. Използването на прозоречни конструкции от топъл алуминиев профил в такива къщи ще бъде най-доброто решение, защото:

– имат достатъчно високи нива на топло и звукоизолация;
– възможно е производство в широка гама от форми и размери;
– допустимо е да се използват различни методи за отваряне на прозореца;
– имат добра защита срещу взлом;

алуминиеа дограма | onassiss.eu

Топлоизолационни свойства на алуминиев профил

Основните характеристики на алуминия са лекота и здравина. Затова често се използва за остъкляване на големи площи (тераси и зимни градини). Профилът може да бъде тесен и не изисква допълнително укрепване на конструкцията. Подобно на PVC профила, алуминият има камерна структура. Има два вида алуминиеви профилни системи: „студени“ и „топли“. В първия случай профилът е изцяло от алуминий и е с ниска топлоизолация. Този вариант на прозоречни конструкции е предназначен за нежилищни помещения: зимни градини, балкони и веранди.
При „топли“ прозорци се използва трикамерен профил, състоящ се от два елемента, които са свързани с термично уплътнение. Поради това топлоизолацията на прозореца ще бъде много по-добра, но все пак е по-ниска от дървото и PVC. По принцип „студените“ профили се правят еднокамерни и имат коефициент на топлопреминаване (Uf), равен на 5,0 W / m2K, „топлите“ се правят дву- или трикамерни и Uf ще бъде в диапазона 1,4 – 3,0 W/m2K. Алуминиевите профили, изработени по най-нова технология, имат ниска топлопроводимост и Uf стойност под 0,8 W/m2K. Тази версия на прозоречни системи се появи на пазара съвсем наскоро. До този момент това ниво на топлоизолация беше възможно да се постигне само с дървен или PVC профил. Но тези материали са значително по-ниски от алуминия по отношение на конструктивните възможности. Тази иновация позволи използването на алуминиева дограма в пасивно и енергийно ефективно строителство на сгради.

Форма и размер на прозорците

Алуминият може да бъде формован във всякакви форми и размери. Профилът се огъва за създаване на арки и се свързва във всякакви архитектурни решения. Използването на усъвършенствани производствени технологии дава възможност за проектиране и създаване на прозоречни конструкции с различни методи на отваряне, в широк диапазон от габаритни размери, форми и конфигурации. Например, при повдигащи се плъзгащи се врати, които се класифицират като конструкции с големи размери, заедно с фитинги, теглото на едно крило достига 400 кг, а максималните габаритни размери са 2,7 м височина и 3,325 м ширина. Мобилното крило се плъзга зад фиксираното крило – възможно е да се получи стъклена повърхност с размери до 6,5 м. Производителите на алуминиева дограма винаги са готови да разработят дизайн по индивидуални проекти на клиентите, като вземат предвид всички характеристики на конструкцията и избират най-добрия вариант.

Лаконичен дизайн

Алуминият, поради естествените си свойства, запазва естетическия си вид за дълго време.

Основните технически характеристики на алуминия включват по-голяма устойчивост на различни видове механични повреди и неблагоприятни въздействия на околната среда. Поради тези свойства той често се използва в строителната индустрия. Този материал се понася добре от излагане на ултравиолетови лъчи. Алуминиевите профили, притежаващи всички тези свойства, запазват оригиналния си вид и устойчивост на корозия в продължение на много години. Такива прозорци са идеални както за жилищни, така и за нежилищни сгради.

монтаж на алуминиевеа дограма от onassiss.eu

Монтаж на Дограма

Качествената дограма е представителната рамка на дома ви! Като такава, тя трябва не само да изглежда добре, но и да е поставена добре – от това зависи Вашият целогодишен комфорт.

При поставяне и монтаж на дограма съществуват много „тънки“ моменти. Дългият живот на дограмата зависи до голяма степен от майсторите, които я поставят и техните професионални умения.

Във фирма “ОНАСИСС ЕООД” работят специалисти с дългогодишен опит, които познават всички тънкости на занаята!